MTB-Parcours

Werken aan blauwe fietsbruggen

De blauwe fietsbruggen aan de samenloop van Nete-Dijle-Rupel werden de voorbije 2 jaar opnieuw geschilderd. In 2015 konden we hierdoor geen gebruik maken van de brug over de Nete. Dit jaar is de brug over de Dijle aan de beurt. De werken hadden normaal gezien eind augustus moeten afgerond zijn, maar zijn momenteel nog bezig. De vermoedelijke einddatum is nu eind september. Hierdoor is een gedeelte van ons parcours (de lus Heindonk) wellicht niet bereikbaar en zal de langste afstand dit jaar mogelijk 66km zijn. We hopen nog steeds dat de brug toch net voor 25 sept klaar is en we dus 15km extra kunnen toevoegen, maar dit kunnen we zeker niet garanderen.

2016-09-15 LAATSTE NIEUWS: De brug zou terug opengaan tijdens het weekend van 24-25 sept.! In dat geval wordt de langste afstand 82 km

Parcours

Het parcours van onze tocht loopt op sommige plaatsen over privégebied. Op andere plaatsen maken wij gebruik van wandelwegen. Wij krijgen daarvoor op de dag van onze tocht de toestemming. De rest van het jaar zijn deze stroken echter niet toegankelijk. Wij vragen jullie uitdrukkelijk om daarmee rekening te houden zodat wij ook in de toekomst nog op de steun van deze mensen kunnen blijven rekenen.
De gps-track van onze tocht wordt om die reden door ons ook niet ter beschikking gesteld. Wij kunnen natuurlijk niemand verbieden om deze track zelf op te slaan. Misbruik hem aub niet en hou rekening met de privacy van anderen.

Afstanden

Er worden verschillende afstanden voorzien tussen de 32km en 82km

De routes lopen hoofdzakelijk over onverharde wegen. Waar dit niet mogelijk is maken we gebruik van weggetjes die autovrij of minstens autoarm zijn.

Er zijn 4 basisafstanden, nl 32, 42, 56 en 72km

Het parcours van alle afstanden loopt doorheen de Schorre en de kleiputten van Terhagen. Daar heb je 2 keer de mogelijkheid om een extra technisch stuk bij te nemen.

We verwittigen de deelnemers dat de technische stroken echt uitsluitend geschikt zijn voor technisch vaardige mountainbikers en niet altijd ongevaarlijk zijn. Een aantal keren kan je zelfs opteren voor Xtreem. Dit zijn zeer technische stroken, zeker niet geschikt voor iedereen. Volg de gewone bepijling om deze stroken te vermijden!

Door te kiezen voor de technische/extreme stukken rij je ongeveer 10 km extra. De totaalafstanden bedragen dan 42, 52, 66 en 82km.

 

Parcours 32 – 42 km

Parcours 42 – 52 km

Parcours 56 – 66 km

Parcours 72 – 82 km

Technische (oranje) en Xtreme (wit) uitbreidingen in de Schorre en kleiputten Terhagen